Eleganța stă pe tocuri. Oare?

Acum câteva zile mi-au ajuns sub ochi niște cuvinte închegate frumos care spuneau așa: eleganță fără tocuri nu se poate. Ce părere cocoțată, mi-am zis. Așa simplu să fie, oare, cu eleganța asta? Se rezvolă cu o pereche de pantofi cu toc? Și cui lăsăm postura, gesturile, limbajul, bunele maniere, adecvarea și, într-un final, decența?

Instantaneu, mi-am amintit de asta:

1

Eu iubesc pantofii, sunt un fel de drog. Locuiesc în apropierea unui mall și nu doar o dată s-a întâmplat să intru în mall cu țintă clară spre supermarket, dar să mă întorc acasă cu două perechi de pantofi și… fără mâncare. „Doar perechea asta”. Se numește fericire și dacă e și la reducere… domină orice rațiune. Ce e drept, alta ți-e starea pe un pantof potrivit. Însă cea mai importantă condiție care face legătura dintre toc și eleganță e să știi să mergi, nene. Să-l porti, nu să te poarte.

Am văzut o doamna cu niște picioare superbe. Purta niște sandale albe, cu toc. Drăguțe, îi veneau bine. Făceau piciorul frumos. Însă în partea de sus, doamna și-a pus o rochie Adidas, din aceea de tenis. Ea mergea bine pe tocuri, nimic de zis, dar ce combinație rafinată, nu-i așa?

Sau să-mi spuneți voi câtă grație emană e o femeie care fuge de autobuz pe stiletto cu toc de 12. Câtă chinuială, ți se face milă. Pentru ce? Sau pe la metrou, în graba zilelelor pe care le trăim, cât de feminin e să dai proba de viteză alergând ca o capriță cu piedica pusă spre unde ai tu drum? Din nou: pentru ce?

Lecția cu eleganța e destul de simplă, fără prea mult calcul matemamic. E mai mult o chestie de personalitate. O ai sa n-o ai. Mult mai mult decât niște centimetri de toc, eleganța nu se vede, dar se aude. Și știi când? Dimineața în drum spre bucătărie. Când ai pe tine un tricou larg și un motiv suficient de bun ca să te trezești tu prima, să faci cafeaua. Dacă pașii din drum spre bucătărie lasă urmă de bătaie de tobe sau țin loc de alarmă pentru vecinii de jos, nu știu ce să zic. Ghinion. 🙂

Eleganța. Când o ai, ești la fel de grațioasă și sus pe toc, dar și într-o prăpădită pereche de converși. Și în red carpet dress și în no dress at all. Mai ales atunci. Iar când n-o ai, nici Christian Loubutin, nici Jimy ciuciu, nici nimeni nu ți-o poate vinde, ca n-ai ști s-o porți.

Sursă photo: noticias.uol.com

Comentarii

S-ar putea să-ți placă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *