Dieta mea de 10. Din culise

 

Fiecare fată are, pusă la păstrare, perechea aia de blugi cu o mărime mai mică, în care speră să încapă la un moment dat. Pantalonii aia cumva antipatici, dar ai naibii de motivaționali. Eu n-am avut până acum. O grasă fantastică n-am fost niciodată. E adevărat, eram un pic mai rotundă. Am avut o greutate relativ constantă, iar un kil – două în plus, suportată ușor de toate perechile de pantaloni.

Am în schimb, la bună păstrare, o pereche de pantaloni vechi de vreo 10 ani. Un fel de pantaloni norocoși, că i-am purtat în niște momente în care aveam nevoie să cred că am tot ce-mi trebuie, mai puțin norocul.

Vara trecută am încheiat socotelile cu școala și mi-am dat disertația. Și, ca orice student sârguincios, mi-am scris disertația din timp, fără panică, fără stres. Sigur că nu. Aprilie era pe sfârșite când mi-am ales tema. Și-am început să scriu. Cu deadline-ul în coastă, am scris vreo 15 pagini vrute și nevrute. Să încep de undeva, că așa spune toată lumea: să începi e mai greu. „Să nu începem, totuși, de la Iisus Hristos”. Ia-o de la capăt.

Era luna mai când m-am pus pe studiat pe bune. Când am intrat în miezul pâinii s-a instaurat haosul. După job, până la miezul nopții, asta făceam. Citeam și scriam. Și ștergeam, mă răzgândeam, și scriam, și mă dădeam cu capul de pereți, până după miezul nopții. A venit ziua predării. Coadă la secretariat, record de cearcăne la purtător. După vreo 3 ore dormite în 48 de ore, m-am întors la birou. În ziua aia am experimentat, pentru prima dată în viața mea, cum e să dormi cu ochii deschiși.

A venit ziua susținerii. Ziua în care în mod clar, era nevoie de pantalonii norocoși. Îi pregătesc pentru ziua cea mare îi spăl, calc, etc. Dimineața. Sună alarmele mele multe, mă trezesc târziu, ca de obicei și mă îmbrac. Și mă dezbrac, că pantalonii stăteau ca pe gard.

Am slăbit în două trei luni vreo 10 kilograme. De ce? Nu de la stres. Bine, poate și de la stres, transformat în ore de nesomn. Dar în principal de la mâncat cărți pe pâine, în special seara. Cea mai ușoară dietă. La mine s-a numit dieta cu SADvertising și-am s-o cam țin minte toată viața.

 

 

 

 

Comentarii

S-ar putea să-ți placă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *