Dimineți târzii

Te-ai trezit târziu astăzi, însă în locul sentimentului de vinovăție pe care l-ai avut în ultima săptămână din cauză că nu te trezeai la ora pe care ți-o promiteai naiv când îți setai alarmele, ai pe față un zâmbet timid și niște ochi parcă mai odihniți.

Mai zâmbești o dată pentru că în dimineața asta târzie nu-ți vei mai pune lingurile congelate pe ochi ca să te dezmorțești mai repede și ca să ți se mai retragă pungile de sub ochi. Ciufulită, îmbrăcată cu tricoul larg și comod care nu-ți aparține te duci în bucatărie. Pregatești cafeaua. Ești expertă, dar azi acorzi mai mult timp, ești mai lentă, mai elegantă. Nu mai alergi, azi ai timp. Azi poți să-ți savurezi cafeaua în tihnă, poți să îți reinventezi momentul de dimineață, că astăzi ți-ai luat liber de la tot.

Te-așezi în fotoliul tău comod și-ți tragi laptopul aproape. Melodiile tale rulează în surdină în timp ce tu te bucuri că ai ragaz să citești tot ce n-ai apucat toată săptămâna. Zâmbești constant, pentru că ai certitudinea că va fi o zi bună.

De asta îmi plac mie duminicile. De asta îmi plac mie diminețile târzii.

Comentarii

S-ar putea să-ți placă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *