Cum să cumperi mereu bilete de avion ieftine

Plăcerea de a călători se transformă în disconfort total când n-ai cum să pui în practică planurile de vacanță iar cel mai mare impediment vine, de cele mai multe ori, dinspre portofel. Da, uneori, biletele costă o aveere! Am pățit-o și eu de destul de multe ori când: fie nu eram decisă asupra datei și mă trezeam că îmi cumpăr biletul în ultimul moment, fie nu aveam bani la sarsana când greii avioanelor aveau reduceri.

Însă, dacă planifici lucrurile din timp, poți să prinzi bilete de avion ieftine de tot. Îmi amintesc că am plecat o dată la Bologna și am plătit 10 euro dus-întors. Adică 45 de lei, cât m-ar costa o masă în oraș. Sau mai puțin decât aș plăti ca să ajung acasă, la Roman.

Așa poți găsi vacanțe spontane și noi destinații

E important să fii conectat direct la sursă, adică să fii abonat la NEWSLETTERELE companiilor aeriene de care ești interesat, eu le-aș include musai pe cele low-cost: Ryanair, BlueAir și WizzAir. Constant, aceștia propun tot felul de reduceri pentru destul de multe rute.

Așa poți găsi biletul cel mai ieftin, dacă știi unde și când vrei pleci

Consultă site-urile mari de travel, ca Momondo sau Skyscanner. Acolo vei vedea ce companie oferă cele mai bune prețuri și care sunt zilele cele mai convenabile.

Tips: Cumpără biletul direct de pe site-ul companiei. Agențiile de turism sau alți afliați percep tot felul de comisioane. Cel mai simplu și ieftin e direct de la sursă.

Singura agenție pe care o iau în considerare și care vine cu niște super oferte este Vola. La înregistrare, îți oferă un discount. Cel puțin, acum o mie de ani când m-am înregistrat eu, l-am primit și folosit, să fie primit.  Constant, după ce intri în baza de date, îți trimit destinații de-ți fuge mintea-n concediu în plinul ger al lui ianuarie. Găsisem 7 zile în Malta, pentru la vară, pachet pentru două persoane (cazare și avion) la vreo 10-12 milioane. Foarte tare!

 De asta* trebuie să ții cont întotdeauna când vrei să cumperi bilete de avion

Perioada optimă: Cel mai bun preț îl găsești dacă faci rezervarea cu 56 de zile înainte de plecare. Cel mai scump bilet îl cumperi în ziua plecării.

În ce zi? Ziua de MARȚI este cea mai ieftină zi, în timp ce SÂMBĂTA vei găsi biletele cele mai scumpe.

Dimineața sau seara? Prețurile diferă și în funcție de momentul zilei în care te hotărăști să faci rezervarea. Zborurile de SEARĂ sunt de obicei mai ieftine decât cele de DIMINEAȚĂ.

Așadar, la cât mai multe zboruri ieftine și bune! 🙂

*conform Studiul Anual de Zboruri momondo

Comentarii

S-ar putea să-ți placă