Ai o super putere

Hai să ne plângem. E greu în România. Nu ne dă nimeni nimic, toate merg pe dos, e o țară de c*cat. Ah, ce oameni triști, ce sărăntoci și nație de nefericiți. Dimineața suntem așa, lipsiți de vlagă, totul merge din inerție și multe merg și-așa. Ca să trăim, mai bine sau mai rău, cu toții tre să muncim. Adică să producem niște bani cu care să plătim până și aerul pe care îl respirăm. Unii pleacă de-acasă cu zâmbetul pe buze și rămân așa tot restul zilei. Ăia sunt oamenii care rezonează cu ceea ce fac și fac lucruri nu pentru că trebuie. Alții pornesc la drum morocănoși pentru că ceea ce fac opt ore pe zi nu e ce și-au dorit dintotdeauna pentru sufletul lor.

Nouă, românilor, ne lipsește simțul răspunderii. Adică să fii responsabil 100% de treaba pe care tu o ai de făcut. Ce altceva mai faci timp de 8 ore pe zi? Poți să mănânci 8 ore pe zi? Poți să stai în parc 8 ore pe zi? E posibil, dar ai un job de la 9 la 18 și dacă te gândești un pic mai bine, nici măcar nu mai dormi 8 ore legate. Dacă tot stai într-un loc cam opt ore pe zi, ce-ar fi să nu stai degeaba? Să te mai scuzi și să folosești acea super putere pe care o avem fiecare dintre noi? Ar fi o treabă.

Ar însemna să te respecți un pic mai mult pe tine. Și, înainte de toate, să pui tu preț pe ceea ce faci ca să trăiești. Să îți propui să fii cumva mândru, mulțumit de ce a ieșit. Să te implici cu adevărat și să încerci măcar să dai tot ce poți tu ca să-ți iasă treaba treabă. Să simți, seara, când te pui în pat sau la final de lună sau când vine salariul, că meriți banii ăia pe care cineva ți-i oferă ca schimb de servicii. Că n-a trecut o zi, o lună sau un an de pomană. Să fii angajat undeva nu înseamnă să fii sclav. E un schimb de servicii. Cineva te plătește pentru că tu oferi ceva la schimb: cunoștințele sau abilitățile tale de a face ceva bine. Iar calitatea este importantă, fie că dai cu mătura pe bulevardul Aviatorilor, fie că ești șef de echipă pe șantier, fie că ești Senior Enterprise Manager Support Engineer în nu știu ce multinațională. Nu contează ce scrie pe badge-ul tău și nici dacă  ai unul. Contezi tu. Ce faci și cum te simți după ce ai terminat ce ai de făcut.

În orice moment ai la îndemână o super putere care poate transforma zilele proaste în cele mai bune, eșecul în succes și ne-cheful în poftă de viață. Știi care? Să nu mai meargă și-așa. Să faci bine ceea ce faci. Despre asta e super puterea care transformă lumea – văzută doar prin ochii tăi – într-un loc mai plăcut, în care merită să trăiești zâmbind.

 

Comentarii

S-ar putea să-ți placă