Inspirație din grădina marilor case de modă SS17

De la cele mai mari case de modă citire, s-a bătut gongul și s-au umplut podiumurile cu modă și feșăn și trenduri. Și cai verzi pe pereți. Acum, din capul locului eu nu sunt cea mai în măsură să comentez pe marginea subiectului, pentru că nu prea s-a prins de mine treaba asta cu trendurile și singura regulă pe care o respect e să mă simt bine și să arăt a om în hainele pe care le port. Dacă uneori chiar mă relaxează să mă uit peste noile colecții, alteori mă trezesc că mi se avariază creierii și începe să se întrebe, în loop: Pentru cine sunt gândite aceste minunății și cine (Doamne iartă-mă!)  și când ar îmbraca cineva așa ceva?

Săptămâna Modei Haute Couture: Valentino

La câte sinistroșenii am văzut căutând să aflu ce se întâmplă cu moda asta, bat-o vina, încep cu una care e de apreciat. Nu neapărat de mers la Mega, dar poți să ieși din casă și să te simți bine în haine ca astea. Și anume, vorbesc despre colecția primăvară-vară 2017 a casei de modă Valentino. Viziunea mi se pare bestială întrucât am înțeles precis ce a vrut să spună poetul de data aceasta. Pierpaolo Piccioli, care e nou în lumea Valentino, a plecat de la ideea de vis și crede că visele ne fac umani și că ele ne conduc spre ceea ce suntem noi cu adevprat, în interior. Îmi place profunzimea cuvintelor și eleganța cu care a transims ideea folosind materiale diafane, culori, croieli și modele frumoase.

————————————–

Chanel

Și Chanel a arătat lumii câteva chestii chiar cool, cu care ai putea să ieși din casă. Sigur, am rămas în lumea visului la care a instigat Valentino. La modul ideal vorbind, am putea – da – ieși din casă purtând ceva marca Chanel 2017. Am fi mai săraci cu 15000 de euro, dar am putea, sigur.

Pentru Karl Lagerfeld, a muză fost scupltura lui  Giacometti – Femeia lingură, iar cuvântul de ordine în acest caz a fost prețiozitatea. Linii ample, oglinzi, culori pastelate, curele care încing mijloace :)) și dezvoluie siluete. Frumos. Dar cu penele astea ce ne facem noi? Mama lor de pene, zici că am jumulit toți struții din curte și ne ducem…cu sorcăva!

————————————–

Christian Dior

Am salivat efectiv la noua colecție semnată de Maria Grazia Chiuri, primul director de creație feminin al renumitei case Christian Dior. Nu că am ceva cu bărbații, dar o să o citez pe bunică-mea: „Altfel sâ vedi cân puni mâna o fimei.” Așa e, mi-a placut mult mult mult de tot: note romantice, flori și povești, colecția de primăvară-vară 2017, Dior.

Maria Grazia Chiuri a declarat că însă își dorește să facă colecțiile haute couture să fie purtabile, ceea ce e pretty cool. 

————————————–

 Jean Paul Gaultier

Batic diafan și influențe din moda anilor ’40 în colecția SS17 Jean Paul Gaultier. Baticul ăla drăguț, galbenul și pantalonii cu talie înaltă mă fac să simpatizez noile creații, însă câteva dintre ele sunt tot hilare, aliniindu-se la așteptările pe care le creează majoritatea aprarițiilor de pe podium.

Ea vrea să fie femeia modernă care trece de la oraș la sat – țărăncuță, țărăncuță – și se lipsește de orice artificialitate. Restul sinistroșeniilor, tot de la el:

————————————–

Maison Margiela

Nu întâmplător las la final creațiile casei Maison Margiela, întrucât de aici am plecat în căutarea acestor trenduri noi. A fost atât de dubios, încât m-a făcut să sap în jurul subiectului.  Marie Claire zice așa: Colecția haute couture de primăvară-vară 2017 a casei Maison Margiela este exact genul de capodoperă de care numai un vizionar desăvârșit precum John Galliano ar fi capabil. Vizionarul desăvârșit despre care vorbim este domnul de mai jos. În mod cert un vizionar, un artist ale cărui calități de designer sau trend something ce este el, nu le renegă nimeni. Mai ales noi, care chiar suntem un mare nimeni. :)) 

Bun. Domnul Galliano a folosit drept laitmotiv al colecției chipul feminin și aspectul frumuseții – în general. Unele voci spun că s-au gândit la faimoasele picturi ale lui Picasso. Mintea mea nu s-a putut abține: Și cine vrei, măi omule măi, să se îmbrace în halul ăsta? Adică așa:

 În primă fază m-am gândit că poate vreo Lady Gaga nebună ar opta pentru o ținută de genul ăsta: un sac imens, o perdeluță brodată frumos sau niște resturi de capoate înnodate cu stil. Uitându-mă mai bine, nu prea cred.

Altfel, sunt și câteva creații pe care le-am apreciat și eu, cea mai inaptă apreciatoare a modei, de pe Terra. În cel mai curat mod cu prisosință, activați-vă și voi ochiul artistic și veți putea vedea ce a vrut să spună poetul, care a acordat o atenție sporită aplicațiilor și interneților și a folosit simboluri ca filtrele de pe Insta pentru a transmite emoții legate de problemele societății în care respirăm. 🙂

În concluzie, rămâne să-mi ruleze în cap întrebarea magică și tot ce pot să spun este că oamenii ăștia care se gândesc la modă și la aceste minunate trenduri… nu au văzut în viața lor oameni.

Sau cum, voi nu vă îmbrăcați așa când vă duceți la Mega să luați pâine?!

 

Comentarii

S-ar putea să-ți placă