În căutarea tenului perfect

Treaba-i simplă. Caut de la un fond de ten să acopere ce n-aș vrea să se vadă, adică să îmi facă fața să arate bine. Ce nu caut: să nu lucesc ca steaua nordului, să nu se transforme, să nu oxideze, să nu se strângă sau să devină foarte evident, că nu sunt deloc fan tencuială :). Iată ce am încercat eu până acum și mi-a plăcut.

  1. Vichy Dermablend

A fost preferatul meu multă vreme. Cred că l-am purtat vreo doi ani, fără să simt nevoia să fac vreo schimbare. Asigură o corecție completă a imperfecțiunilor – chiar dacă n-am avut niciodată probleme cu tenul, am o mare problemă cu cearcănele și el, venerabilul Vichy Dermablend mi-a fost prieten tare bun. Este fluid cu o ușoară tentă de spumă, lăsa un aspect mat și acoperă excelent. Ah, și nu oxidează. Deloc.

Ne-am despărțit pentru că la un moment dat nu-mi mai stătea pe față. Oricât l-as fi fixat, se formau niște cute inestetice și niște dungi de eram un fel de zebră. Cred că o să mi-l procur din nou, mi s-a făcut dor scriind acest review.

N-am vrut să sar departe de trunchi și l-am înlocuit cu fratele lui mai mic, Vichy Dermablend 3D. Promitea aceeași acoperire, ba mai mult: corecție a culorii tenului, nivelarea texturii pielii și îmbunătățire a aspectului pielii, în cazul în care existau imperfecțiuni sau semne post-acneice. Nu era cazul meu, deci nu avea cu ce să mă ajute. Are o textură de spumă și acoperă mai puțin decât veteranul Dermablend clasic și oxidează puțin după aplicare: adică se face roziu. #NotCool.

  1. Burjois Flower Perfection

Axiată după acoperire mare, n-am crezut că o să fac treabă cu Burjois, însă surprize-surprize: e chiar bun. E foarte fluid, cel mai fluid/cremos fond de ten pe care l-am încercat eu. Cred că am folosit două sau trei sticluțe consecutiv și este preferatul meu pe timp de vară: nu încarcă tenul, are o acoperire bună, cu finiș mat. Eu nu am folosit buretele pe care îl are atașat și ba chiar din cauza lui mi-am format părerea că e o mare vrăjeală cu burețeii ăstia. Ud sau uscat, întotdeauna mi se părea că mănâncă tot produsul, că rămâne tot îmbibat acolo și că nu mai ajunge nimic pe față. Însă am descoperit beauty belender-ul. M-am lăsat convinsă greu, dar până la urmă m-a cucerit.

De menționat că în același timp mi-am luat un concealer foarte bun, pentru că nu acoperea cearcănele.

  1. Revlon Colorstay

E fondul cel pe care îl folosesc în zilele obișnuite, în momentul ăsta. L-am auzit lăudat de multe ori și mai pun și eu pe listă o laudă, că-s tare mulțumită de el. Acoperă bine, ca textură e între cel de la Burjois și Vichy Dermablend, iar ca rezistență face față cu brio o zi întreagă, fără nici un retuș. Am remarcat că în zilele când e mai cald și stau mai mult la soare lucesc puțin, dar cred că asta s-ar întâmpla orice-ai purta. Efectul plăcut al mult doritului domn Soare.

Tenul meu e mixt, deci îl am in varianta din mijloc, nuanța fresh beige. Nu știam care ar fi mai potrivită, așa că l-am testat și cumpărat pentru prima dată din Kendra, însă după ce aflați care vi se potrivește, îl găsiți la cel mai bun preț aici.

  1. Poate cel mai bun fond de ten din toate timpurile – Estée Lauder Double Wear

L-am descoperit întâmplător, testând fără să știu. Eram în pană de fond de ten și aveam un sampler. Are o textură destul de fluidă, foarte fluidă față de ceea ce cunoșteam eu până atunci. Credeam că textura și cremozitatea spun totul despre capacitatea de acoperire a produsului, însă Estée Lauder Double Wear ține să demonstreze contrariul.

Este fluid, nu încarcă DELOC și acoperă 99% din ce ai de ascuns. Este un fond de ten cu o putere de acoperire fantastică cu o cantitate minimă de produs. Are o stabilitate de lungă durată, e rezistent la transfer – adică rămâne pe față nu pe hainele tale sau a altora – promite o rezistență până la 24 de ore, indiferent că e cad sau frig și se ține de cuvânt.

Din seria dezavantaje, din ce am înțeles de la oameni mult mai învățați ca mine, este un fond de ten pe bază de silicon și n-ar fi recomandat să îl folosim în fiecare zi pentru că ar bloca porii sau ar agrava acneea. Oricum, e destul de scumpicel (în jur de 200 de lei), nu are pompiță – cel mai mare dezavantaj– și o să faci economie dacă ți-l iei. Eu îl folosesc în zilele mai agitate, când ies sau am ceva mai important de făcut sau pur și simplu, când am eu chef. Îl găsiți în orice magazin dedicat, este disponibil în 12 nuanțe, are 30 de ml și costă în jur de 200 de lei.

Voi ce ați încercat bun din sectorul ăsta?

Comentarii

S-ar putea să-ți placă