Nu trebuie să mai ții minte nicio parolă

True fact: o femeie ține minte orice, mai puțin parolele. Există articole cu hint-uri despre cum să-ți construiești o parolă țâță de mâță. Cum să zic, e greu cu parolele, domnilor. Eu am trei parole. Una mare și lată care e un fel de roman de dragoste – are peste 20 de caractere, una cu cifre și una combinație litere, cifre și semne de punctuație.

Prima parolă are o poveste cel puțin interesantă. Am citit undeva că e ok să ai permanent în minte obiectivele tale. Că așa te menții focusat pe ce ai de făcut. Adică nu uiți care și-e scopul și acționezi doar în direcția cu pricina, se îndeplinește. Deci parolă obiectiv, ca să nu uit scopul. Mi se pare amuzant acum, când scriu asta, pentru că îmi dau seama că a funcționat. A doua parolă este legată de o chestie personală pe care n-aș putea să o uit nici dacă îmi spală cineva creierul. Iar ultima a apărut pentru că sunt multe site-uri care nu-ți permit să te înregistrezi numai dacă ai o parolă super-strong. Că Anonymus stă sigur în parolele mele super strong, da mă rog.

Pare simplu dacă ar fi doar atât. Dar, ori uiți, ori nu știi pe care ai pus-o și procedeul acela de recuperare a parolelor e al dracului de enervant și mănâncă timp. Iar noua parolă va fi una diferită care, sigur, va fi uitată odată cu X-ul apăsat în colțul din dreapta sus al ferestrei.

Ce faci dacă nu îți mai amintești parola? E simplu, fetelor.

Faci așa:

  1. Setări, în bară, sus. 🙂

slide1

 

2. Cauți: „manage passwords”

slide2

3. Vezi parola pe care ai uitat-o.

O să-ți ceară parola laptopului, în cazul în care ai setat așa ceva.

slide7

 

Atât de simplu este. Chiar și varianta mai lungă: Settings – Advanced settings – manage passwords – show pass. Tot simplu e și așa. Atenție, însă! O femeie o să uite toate parolele din lume și o să te întrebe unde-i sunt cheile, telefonul sau știu eu ce, dar o să țină minte ce ai spus acum 8 luni și trei zile la ora patru și 10. Haha :))

Comentarii

S-ar putea să-ți placă